Manlleu lluita per recuperar els correbous

La Penya Taurina Manlleuenca lluita per recuperar els correbous a Manlleu. L’entitat ja ha fet el tràmit a la Comissió de Peticions del Parlament, perquè es reconegui Manlleu com a municipi amb tradició taurina. Tot i que La Generalitat els hi denega el permís per a organitzar correbous des de l’any 2000, la Penya Taurina Manlleuenca ha mantingut l’esperit taurí de la ciutat, amb actes culturals, com a xerrades, col·loquis, exposicions o l’entrega anual dels seus premis taurins.

De fet, la pròpia llei que protegeix els correbous, reconeix com a municipi amb tradició taurina a tots aquells on hi hagués constància de la celebració d’aquest tipus de festes en els últims 60 anys. I Manlleu compleix els requisits, ja que a Manlleu s’han celebrat correbous per a les festes de Sant Lluis Gonçaga i també a les festes del barri de Gràcia.

Segons Jordi Clerch, secretari de la Penya Taurina Manlleuenca, la idea es fer un correbou amb vaquetes pels carrers de la ciutat, que estarien tancats per a tal esdeveniment, i que acabaria en una plaça també tancada. La millor data seria per a la festa major, a finals de setembre.

Tot i que van pas a pas, la  Penya Taurina Manlleuenca espera que si s’obté el reconeixement del Parlament, de ciutat amb tradició taurina, no s’hauria de tenir cap impediment per part l’Ajuntament alhora de celebrar els correbous.

Foto: Arxiu Carles Molist i Carrera

3 comentarios en “Manlleu lluita per recuperar els correbous

  1. Felicitar a Manlleu por la iniciativa, y recordar que en Vidreres el encierro fue todo un éxito, así como el correbous en plaza. Decir también que hemos inciado conversaciones con el ayuntamiento de Cornellà para recuperar sus encierros, y MAtaró, dónde años atrás se celebraron correbous y toros embolados.

  2. Desde la ganaderia l’Assut de Xerta (Tarragona) felicitamos iniciativas como las de la peña taurina manlleuenca de recuperar las tradiciones taurinas. Cataluña és taurina y así lo demuestran estas iniciativas. Los correbous forman parte de la cultura catalana, sin lugar a dudas. Enhorabuena y gracias.

  3. Es una gran noticia. Si el Parlament reconoce tradicion taurina en los municipios donde se hayan celebrado Correbous en los últimos 60 años, habrán multitud de municipios que se podrán acoger a esa ley. Al menos tendremos Correbous. Ojalá se luche en más municipios.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.