Manolete i Barcelona (1a. part)

Manuel Laureano Rodríguez Sánchez, Manolete va néixer a Còrdova el 4 de juliol de 1917. Es el IV Califa del Toreo, Va ser fill d’un torero també Manolete i la seva mare, Doña Angustias, va estar casada prèviament amb un altre torero Lagartijo Chico. Amb aquests antecedents, Manolete no podia ser altre cosa que torero, però Manolete va ser més. Un dels millors toreros de la dècada dels anys 40 i un mite en l’Espanya de la postguerra i dels nostres dies.

La relació de Manolete amb Catalunya i Barcelona es molt estreta. Comença a la plaça de toros Monumental de Barcelona, que va ser sense cap dubte un autèntic talismà per al Monstruo de Córdoba i l’escenari on més vegades va torejar del món, 70 vegades.

Però, la primera vegada que Manolete va actuar a Barcelona va ser a la plaça de Las Arenas, en dos funcions consecutives celebrades el 22 i 24 de juliol de 1933, formant part de l’espectacle de la banda còmic-taurina i musical  “Los Califas”. Manolete, tot just acababa de cumplir els 16 anys i era un noi que aspiraba a ser torero, participava en la part seriosa de l’espectacle i va estoquejar un vedell de la ramaderia de Florentino Sotomayor, i segons el cronista José María Hernández del “Noticiero Universal” va apuntar excel·lents qualitats toreres. El genial empresari Pedro Balañá Espinós va tenir llavors una gran intuïció amb Manolete i va veure la gran personalitat del torero cordovès. En aquestes actuacions primeres el públic català ho va estimular molt amb el seu suport i allò vaser un preludi de la seva feliç trobada amb Barcelona. Continuará….

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.