Maxime Solera i Manuel de Reyes protagonistes del primer sopar de la UTYAC

Els novellers Maxime Solera i Manuel de Reyes van ser els convidats del primer sopar de l’any que organitza la Unión de Taurinos y Aficionados de Catalunya (UTYAC). Paco Píriz, president de l’associació, va ser l’encarregat de dirigir el col·loqui en el que hi van participar els dos joves.

Per ordre d’antiguitat va prendre la paraula Maxime Solera, noveller sense picadors francès establert actualment a Barcelona i va aprofitar per presentar-se com a torero. Es va definir com un torero poderós que li agrada enganxar davant els toros i portar-los fins al final. Sense tenir cap referent en concret, intenta agafar diferents virtuts de les figures per consolidar la seva pròpia personalitat i concepte. Solera, que va estar tres mesos entrenant amb Víctor Mendes a Portugal, va dir que li agradaria convertir-se en un matador banderiller, ja que per una part gaudeix realitzant aquest terç i per altra per recuperar la figura del torero que posa banderilles, cada cop més en desús. Va repassar la seva trajectòria recordant tardes de triomf com la del Bolsín de “Princes de l’arène” on va indultar un novell o actuacions importants com la de Nímes o Arles. L’objectiu d’aquesta temporada és el de torejar un elevat nombre de novellades sense picadors per preparar adequadament el debut amb picadors a finals de temporada o ja de cara a l’any vinent.

Per altra banda, el català Manuel de Reyes va explicar que el seu concepte es basa en la quietud i va mostrar l’admiració que sent per López Simón. El de Sant Boi segueix un intens pla d’entrenament diari que comença d’hora pel matí juntament amb el baderiller Vicente Osuna que consisteix bàsicament en uns quants quilòmetres de carrera contínua i toreig de saló per perfeccionar la tècnica. Per la tarda va a entrenar a l’Escola Taurina de Catalunya i al sortir es dirigeix al camp de futbol on entrena el seu germà per realitzar treball físic. Malgrat que encara no tingui data per debutar vestit de llums es sent molt il·lusionat amb la classe pràctica d’Alcañiz, on matarà el seu primer novell. També va dir que el seu nom original és Kevin, però que s’anuncia Manuel als cartells en homenatge al seu avi, que és qui li va transmetre l’afició al món del toro.

El col·loqui va finalitzar amb els dos novellers citant la afició catalana a Alcañiz el proper 6 de març, en la que ha de ser sens dubte una jornada de triomf i de reivindicació de la Catalunya taurina.Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.