Miguel Hernández y los toros, de la mà de José María Balcells ahir a la Federació

La tercera Conferència de la Federació va ser a càrrec del Doctor José María Balcells, Catedràtic de la Universitat de León. Miguel Hernández y los toros va enllaçar en una amena exposició al poeta amb els toros. Hernández va ser un defensor i un apassionat de la festa dels toros, una afició truncada per la seva mort quan solament comptava amb 31 anys d’edat, a causa d’una tuberculosi. L’acte va ser presentat per Luis María Gibert i Marilén Barceló.

Sóc de Sants, molt més que ser de Barcelona, com la Popular Sansense”, es presentava el Catedràtic davant els nombrosos afeccionats. A més, va llevar la importància als antitaurins sobre els seus insults, doncs “a Miguel Hernández, quan estava a la presó, ja li cridaven ‘torturador’ altres presos, doncs escoltava la ràdio per assabentar-se de com havia estat qualsevol torero”.

Balcells, gran estudiós del poeta alacantí, va descriure nombrós detalls sobre la seva possible afició, ja que “Hernández va anar molt poques vegades als toros, però no perdia detall quan ho feia del que esdevenia a l’arena, com ha de fer un afeccionat”. “Potser, aquesta afició li va venir per via paterna doncs el seu pare servia els cavalls de picar a la plaça de toros de Sorihuela”, intueix Balcells, ja que en el seu cas “va ocórrer alguna cosa semblant, quan veia anar cotxes tirats per cavalls que portaven als picadors que torejaven a Las Arenas”.

Finalment, va sentenciar sentir-se un privilegiat per venir a Catalunya a poder parlar de toros: “De fet, qualsevol que hagi nascut en aquesta porció de terra a la que diuen pell de toro, solament per aquest motiu ja porta un component important de la cultura taurina, encara que ho neguin, I això és així”.

La setmana vinent, recordem que la conferència es celebrarà al I Congreso de UTYAC, ja que la Federació l’ha cedit per a la seva inauguració, en col·laboració amb l’associació organitzadora.. Per tant, “Los Toros: de la ILP de España a Patrimonio Inmaterial de la Humanidad en la UNESCO”, a càrrec de Williams Cárdenas, President de l’Associació Internacional de Tauromàquia i Catedràtic de Dret Internacional Públic i Dret Constitucional es trasllada a l’Hotel Acevi Villarroel (carrer Villarroel, 106, de Barcelona).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.