Raúl Felices triomfa a la FETC amb Tauromaquia Balear

Amb un altre gran ambient i un ple a vessar, la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya (FETC) va tancar el seu cicle de conferències el passat divendres. Raúl Felices va presentar la seva obra Tauromaquia Balear, d’Edicions Bellaterra, que recull l’extensa història taurina de les illes.

Felices va estar acompanyat de Juan Antonio Álvarez, president de la Federació Taurina Balear, i Constantino Larroda, aficionat mallorquí, a més d’altres aficionats que des d’allà van venir a fer costat a l’autor i la seva obra. L’acte va ser presentat per Ángel Lería, membre de la FETC.

Raúl Felices va fer un breu repàs de la història explicada a l’obra enciclopèdica que està prologada per Santiago Martín “El Viti“, el torero que més vegades ha actuat al Coliseo Balear. Més de 400 pàgines, juntament amb més de 300 fotografies que certifiquen el passat i present taurí de l’arxipèlag de les Balears. Un autèntic treball de recerca que surt a la llum en un moment més que crític de la tauromàquia en aquesta zona i que Felices s’ha encarregat de plasmar per intentar evitar tantes fal·làcies com ara s’escriuen des de la maquinària anti.

Felices, junt a Álvarez i Larroda (a la seva dreta)
Felices, junt a Álvarez i Larroda (a la seva dreta)

Per la seva banda, Juan Antonio Álvarez va mostrar el seu pessimisme sobre la propera votació que pretén abolir les corrides de toros allà (http://www.vadebraus.com/el-govern-balear-empecinado-en-abolir-la-tauromaquia-en-las-islas/). Va explicar la dura permanència, perseguits fins i tot quan van decidir treure al carrer unes tertúlies taurines que realitzen. Va ser la policia local la que es va presentar, enviats per l’ajuntament, per a “advertir-nos que estàvem incorrent en una falta per fomentar els toros i que seríem multats“. Fins i tot, en una reunió amb la consellera de cultura, aquesta li va arribar a etzibar “que érem un error de la societat que s’havia de solucionar des de l’ajuntament“.
Respecte a si estan rebent algun tipus d’ajuda jurídica a nivell nacional, Álvarez va afirmar que sí que hi ha contactes amb el bufet d’advocats de la Fundación del Toro, “encara que, de moment sigui, sobretot, moral“. Va destacar el contenciós administratiu que l’ens ha interposat per la prohibició d’un espectacle que s’anava a celebrar fa uns dies a Muro. Tot i això, va afirmar que la sensació d’abandonament del sector, ara i des de fa anys, és tan certa com profunda.

L’afició balear, igual que la catalana, s’aferren a una sentència del Tribunal Constitucional com la mesura més forta i immediata d’aturar la corrent abolicionista. Una taca d’oli que s’expandeix a molta velocitat per qualsevol zona del territori espanyol. Mentrestant, Tauromaquia Balear, igual que al seu dia ho va fer Catalunya Taurina (també escrita per Raúl Felices) posa de manifest la història i arrels taurines d’una zona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.