Rivera: “Han de continuar lluitant amb noblesa, com un toro brau”

Divendres passat es va iniciar el XXXI cicle de conferències de la Casa de Madrid a Barcelona. En aquesta ocasió, els convidats a aquesta inauguració van ser el destre Serafín Marín, el propietari de Jandilla, Borja Domecq, i el president de Ciutadans, Albert Rivera. L’acte va ser moderat, com és habitual, per Luis María Gibert.

Amb la sala plena d’aficionats, la terna va exposar els seus arguments sobre el moment actual que viu la festa, en especial en Catalunya. Serafín va explicar diversos moments d’una temporada especialment dura per a ell, ja que ha sumat pocs contractes. Va recordar la tarda de l’indult de Timonel, una tarda per a la que “es calia preparar-se mentalment i amb maduresa. Són tardes que em motiven perquè em sento més còmode torejant amb figures”. Sobre l’experiència de fer el passeig amb senyera i barretina en Las Ventas, va comentar que se sent orgullós per fer-ho “perquè era el moment de fer alguna cosa important. Ho vaig decidir minuts abans de començar el passeig i, encara que al principi part del públic no el va entendre, al final la plaça em va ovacionar”.El ramader Borja Domecq va afirmar que “aviat em vaig adonar que Timonel podia ser d’indult, però fins a meitat de faena no vaig donar el meu consentiment. Primer havia d’esperar que Serafín quallés una gran obra, perquè primer està el triomf del torero”. També va aprofitar per reivindicar que el seu sector està més unit que mai i que estan disposats a prendre mesures, perquè “igual que ells deixen de comprar toros, nosaltres deixarem de comprar productes catalans”.

Per la seva part, Albert Rivera es va mostrar contrari a la prohibició del Parlament i va assegurar que el seu grup “té previst intentar aixecar totes les prohibicions que el tripartit ha imposat”. També va dir sentir-se estranyat per la passivitat dels taurins: “No ho arribo a entendre. Han pecat d’incredulitat i de prudència perquè aquí el que no plora no mama. Fa un any deien que era millor no fer soroll i mai no ho vaig entendre. Han de continuar lluitant, doncs queda un any i, el mateix que vostès demanen al toro, han de lluitar fins al final amb noblesa”. Sobre el recurs presentat al Constitucional per part del PP, Rivera creu “que és una via correcta, però no l’única. El recurs té possibilitats que els donin la raó, però també hi ha de què no. Crec que la solució ha de ser política ja que el problema ha estat creat pels polítics”.

 

 

Fotos: Faricle

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.