Som Cultura

Els toros ja son oficialment CULTURA, així queda reflectit al R.D 1151/2011 publicat al B.O.E del 31 d’agost de 2011. Es adir, des d’ahir els toros són cultura mentretant caminem cap al Bé d’Interès Cultural.

En aquest Real Decret queden reflectides idees tan importants com “Entendida la tauromaquia como una disciplina artística y un producto cultural”. A més, tot i que cal esperar a veure que es el que passa, hi ha un paràgraf realment aclaratori “…sin perjuicio de las competencias que podrán asumir las Comunidades Autónomas, el servicio de la cultura como deber y atribución esencial del Estado, prescribe que la Administración del Estado pueda adoptar medidas destinadas a fomentar y proteger las actividades a las que se refiere dicha ley, en atención a la tradición y vigencia cultural de la fiesta de los toros.”

Es a dir, l’Estat ha de fomentar i protegir les activitats taurines en tot el territori, i no pot permetre que una comunitat prohibeixi aquesta activitat.

Tot i que encara estem a l’espera de la resposta per part del Tribunal Constitucional sobre la inconstitucionalitat, de la decisió parlamentària de prohibir els toros a Catalunya, aquest paràgraf es molt aclaridor i esperançador de cara a la resposta que s’espera per part de l’alt tribunal.

Aquí, pots llegir sencer el R.D 1151/2011

Un comentario en “Som Cultura

  1. Aquesta notícia dóna un respir a la festa nacional, és un gran pas per declarar bé d’interès cultural, com aficionat estic molt content, ara només dir que els dies 24 i 25 de setembre assistiré a la Monumental, espero que amb la unió de tots , aquestes no siguin les últimes curses d’aquesta gran ciutat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.