Torroella de Montgrí, declarada “vila lliure de correbous”

El passat dijous 5 de maig a Torroella de Montgrí es va aprovar la moció presentada pel PACMA a través de la qual el municipi es declara “Vila lliure de correbous” i “renúncia a continuar organitzant o col·laborant, directa, indirectament o per omissió, amb cap tipus de festa o activitat lúdica on s’utilitzin animals vius com a objecte de divertiment”.

La moció va ser aprovada per 8 vots a favor, 5 en contra i 4 abstencions. Hi van votar a favor ERC-JUNTS  (4), la CUP (2) i LEST (2); en contra CiU (4) i el portaveu d’UPM, Jordi Colomí (1) i es van abstenir el grup municipal de COET (2) i els altres dos regidors del grup municipal d’UPM (2).

El ple va ser multitudinari i hi van acudir prop d’un centenar de membres de la Penya San Marcos (entitat organitzadora dels correbous) uniformats amb samarretes verdes de la seva associació. També hi va haver una petita representació del PACMA, que va llegir la moció que deia el següent en un dels seus paràgrafs: “les persones que intervenen en els correbous, siguem realistes, fan del seu divertiment una pràctica de dominació i burla“.


L’alcalde, Jordi Cordon (CiU), va recordar que la moció no és vinculant, però obliga a realitzar “un ampli debat” sobre els correbous i altres activitats amb animals que es realitzen al municipi.

Joan Ramon Aladid, regidor de CiU, que va parlar en nom de la Penya San Marcos, va expressar: “No entenen res de bous, nosaltres els hem criats, els estimem i són vostès els que els volen matar, els volen abolir”. També va acusar els que van votar a favor del text d’usar la demagògia, però no el coneixement. Per altra banda, Josep Maria Rufí, líder d’ERC, va mostrar la seva opinió desfavorable respecte els correbous:  “No volem ser part d’un municipi que celebri un espectacle basat en el patiment d’un animal” i va continuar dient que està convençut que “més d’hora que tard” quedaran prohibides totes les festes que impliquin patiment animal.

D’aquesta manera es pretén acabar amb 36 anys de correbous a la vila, organitzats per la Penya San Marcos en el marc de la Festa Major de Sant Genís. Cal remarcar, que l’aprovació de la moció, al no ser vinculant, no prohibeix els correbous. Per tant, encara hi ha temps per treballar i continuar defensant la tauromàquia i la llibertat.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.