Bellaterra publica “El Toreo, en teoría”

El Toreo, en teoria” és la nova publicació taurina de l’editorial catalana Edicions Belaterra que afegeix, d’aquesta manera, una nova obra a la seva col·lecció “Muletazos“. El llibre és obra de Raúl Galindo, torero i ara apoderat, a més d’haver presidit la Asociación de toreros.

Partint d’una anàlisi de l’animal, tant fisiològic com conductual, el text construeix una original teoria del toreig autoconsistent i unitària. L’estudi fisiològic defineix i delimita la capacitat específica del toro per a la lídia i el conductual es centra en matisar al màxim el comportament del toro a la plaça amb la definició d’aspectes de conducta ja sabuts i l’aportació d’altres nous que han de completar un necessari “metallenguatge taurí”.

El toreig de capa i muleta són abordats amb un nou anàlisi tècnic de les teles toreres i els seus moviments davant el toro, generats aquests per girs articulars que la biomecànica calia esmicolar.

Un últim capítol sobre la psicologia del torero professional i el seu aspecte més demolidor, la por, completa aquesta obra que ha d’interessar tant als professionals del toreig com als aficionats que pretenguin saber una mica més de toros.

Amb “El Toreo, en teoria” (ja disponible a www.ed-bellaterra.com) Bellaterra arriba a l’obra número 27 de la seva col.lecció taurina . Tot un important èxit d’una editorial catalana que segueix apostant per unir la cultura amb el món dels toros des de Catalunya. Doble mèrit.

El Toreo, en teoría, de Raúl Galindo (Edicions Bellaterra).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.