El Coliseo Balear: Ay pena, penita…pena!!!

Ja fa temps que em rondava la idea d’escriure una carta oberta al Sr. Balañá, propietari entre d’altres places del Coliseu Balear, amb motiu de l’esdevenir de les últimes temporades a la capital palmesana. Però tenint en compte i havent comprovat la seva actitud passiva davant els esdeveniments esdevinguts després del 28 de juliol del 2010 a Catalunya, (la prohibició dels toros a la Ciutat Comtal) i dels que a dia d’avui ni tan sols s’ha pronunciat públicament , ademés de que pretén vendre la Monumental de Barcelona als mateixos que li tanquen el xiringuito… he de desistir a fer-ho.
No penso enviar a través de cap mitjà i molt menys d’aquest, cap escrit perquè sé per endavant que no obtindria resposta entre altres coses perquè… ¿qui sóc jo per esperar resposta de semblant “personatge”? Però sí vull compartir amb els lectors d’aquesta web els meus sentiments. Jo si vull i vaig a pronunciar!
Les imatges que acompanyen aquest article corresponen a l’estat actual que presenta el Coliseu Balear.
Efectivament … clamen ajuda, clamen justícia!. És un S.O.S, un crit de pena i de dolor d’una de les places més belles del territori taurí que llueix així després d’un estat de deixadesa, abandonament i desinterès per part del seu propietari. Cal dir alguna cosa més?
En un altre ordre de coses cal destacar que s’acaba de fer pública la “programació” del que serà aquesta temporada a la plaça de Palma: UNA CORREGUDA DE BOUS!!!.
Sí, sí, sí … UNA només és la “interessant proposta” taurina per al públic mallorquí. AH!!! El Cordobés, El Fandi i Paquirri conformen el cartell, que si no sabéssim que aquest últim és igual a Francisco Rivera Ordóñez fins m’hagués atrevit a dir que aquest any se’ns obsequia amb un nou espasa, però no … és més del mateix, una còpia d’altres anys … el sota, cavall i rei.
Si a tot això li afegim que no tindrem en compte la ramaderia anunciada, ja que a l’illa arriben els “restes” de sobrers i corrals d’altres places (a la corrida del 2010 es van bregar toros de fins a quatre ferros), que l’entrada més econòmica és de 45 € i que la publicitat és escassa, no és molt difícil vaticinar que als toros anirà “Rita la Cantaora”. Bé … i també els quatre que ens empassem tot el que ens facin fora.

Després ens diran que no hi ha afició, que la gent no va als toros. No senyors … no!!!! No pretenguin enganyar-nos. No volen que la gent vagi als toros ¿potser perquè en un futur no gaire llunyà ens passi el que a Catalunya? Doncs camí portem.
No vaig a carregar les culpes d’això últim al Sr Matilla qui figura com a empresari, ja que no tinc cap dubte que aquest és el titella d’aquell … del Sr Balañá.
Quina vergonya!!! Per a què volem anti-taurins si els tenim dins el sector? Ay, pena, penita…pena!!!

7 comentarios en “El Coliseo Balear: Ay pena, penita…pena!!!

  1. Tengo 45 años,a mediados de los 70, cuando tenía unos 10 ó 11 años, mi abuelo me llevó a unas cuantas corridas de toros en el Coliseo Balear.Domingo por la tarde como debe ser, la plaza llena de gente etc, tengo muy buenos recuerdos.Aunque actualmente no soy muy aficionado a los toros, encuentro lamentable y deplorable el estado en que se encuentra el Coliseo por la dejadez de su propietario el “sr” Balaña

  2. enhorabuena y felicidades por tu reportage. yo que he visto en esta plaza toros desde los seis años (actualmante tengo 45)me da mucha pena y me duele hasta el alma ver la plaza mas bonita de España en estado de ruina. Aver si el “Sr Balaña” por llamarle de alguna manera ve este reportage,se le cae la cara de verguenza´,aunque para eso hay que tenerla y pone algo del dinero que le saca para adecentar esta maravilla arquitectonica.Hay si su abuelo levantara la cabeza….

  3. hace poco entre en la plaza, por pura nostalgia ya k e pasado muy buenos momentos de mi vida en ella, y la verdad k pena es lo unico k me dio al ver lo dejada y abandonada k esta… vergüenza tendrian k tener d tenerla asi.

  4. Lo más triste de todo no es que sea verdad… es que esta realidad seguirá así hasta que acaben con los toros, yo no sé que pretende el señor Balañá con esto… ¿Sacarse, quizás, otros 400 millones de euros del gobierno balear?

    Que triste, pero el tiempo coloca a cada uno en su lugar…

  5. No entenc com es pot arribar a na aquest punt de abandonament,amb els moments tan agradables,els horabaixes inolvidables, com pot asser que una persona sen dugui pen terra sobre tot les ilusions de molts de joves que volen començar a na aquest mon tant difiçil. Aixo es INDIGNANT

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.