Felanitx, quatre anys sense toros

Per quart any consecutiu la plaça de toros “La Macarena” de Felanitx (Mallorca), mantindrà les seves portes tancades i no albergarà la tradicional novillada amb motiu de les festes de Sant Agustí.  Les noves normatives imposades per Funció Pública comporten unes reformes i, per tant unes elevades despeses que, ni propietari (Balañá) ni Ajuntament semblen estar disposats a assumir.

El primer potser dubti de la rendibilitat en invertir en una reforma que suposaria una reducció de l’aforament per a la celebració d’una sola novillada. El segon, el Consistori, possiblement no estigui disposat en la inversió d’un immoble privat.

S’exigeixen modificacions per a la legalització de la plaça i la seva consegüent llicència d’activitats com són quatre vomitoris en els tendidos amb accés directe, passadissos d’accés als seients superiors i eixamplament de les escales de les grades així com accés per a discapacitats i altres adequacions indispensables.

Així les coses de més està dir que la plaça està en venda. Una plaça que, asseguren, es troba en el seu interior en un estat lamentable d’abandonament.

De moment, el poble es queda un any més sense toros. Una tradicional novillada que cada 28 d’agost s’encarregava de posar el cartell de “no hay billetes” i que era la cita ineludible tant per als felanitxers com per l’aficionat.

“La Macarena” va ser inaugurada el 1914, compta amb un aforament aproximat de 2100 localitats i és propietat de Balañá.

Foto: Tolo Payeras

4 comentarios en “Felanitx, quatre anys sense toros

  1. Tienes toda la razón, Miguel Angel, es una pena, pero ya vemos que esto va a menos este año por ahora solo hemos podido ver una corrida de toros en Muro, una corrida de toros en Palma y un festival en Alcudia. Espero que la cosa cambie para mejor en los próximos años

  2. “Por qué”, Balaña no da toros, y la cara. Lo mismo no tiene ganas de invertir algunas pelas de los millones que gano su Sr Padre. Lo mismo que en la maravillosa plaza de toros de Mallorca….

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.