La ILP ja té data

La votació definitiva de la ILP antitaurina ja té data. El debat final sobre la continuïtat de les corrides de toros a Catalunya s’ha inclòs en l’ordre del dia del ple del Parlament del proper 9 de juny. Abans d’aquesta data, demà dimecres el dictamen de la ponència per a l’abolició passa per la Comissió de Medi Ambient.
Cal recordar que el Partit Popular de Catalunya té pensat portar la famosa prohibició fins al Consell de Garanties Estatutàries, de manera que la votació es podria retardar fins a un mes. El PPC creu que aquesta iniciativa té un sentit identitari i no tan animalista com altres volen fer veure. Aquest Consell podria rebutjar la iniciativa i la votació final no tindria lloc.
D’aquesta manera, tots els partits tenen clara la seva postura. Tots, menys CiU, que continua donant llibertat de vot als seus diputats de cara a la votació final. Per tant, PSC, PP i Ciutadans es mostren a favor de les corrides de toros, mentre que ERC i IC-V optaran per la prohibició. D’aquesta manera, els vots a favor dels bous sumen 54 enfront dels 31 dels abolicionistes. Cal no oblidar que CiU compta amb 48 diputats, pel que la seva decisió és totalment definitiva.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.