La plaça del Sport, a un pas del centenari de la seva inauguració

Ahir, divendres, es van complir 99 anys de la inauguració de la plaça de toros del Sport de Barcelona. El 12 abril 1914 aquella plaça, amb una capacitat per a 8.000 espectadors que no tenia pisos coberts, obria les seves portes per celebrar una corrida de toros inaugural. L’obra havia estat dissenyada per l’arquitecte Joaquín Manuel Raspall i Mallol, que va aixecar la plaça en uns terrenys que eren propietat de Pere Milà i Camps, després de l’acord al qual havien arribat amb ell els impulsors Abelardo Guarner, Luis del Castillo i Rafael Alba.

Acabades les obres i arribat aquell diumenge 12 d’abril, a les 3 de la tarda, Vicente Pastor, Manuel Mejías Bienvenida, Curro Martín Vázquez i Serafín Vigiola del Torco “Torquito” inauguraven la plaça del Sport, davant animals de Veragua. L’endemà passat, el 16 d’abril, i amb els tendidos a vessar, van actuar, davant toros de Felipe Salas, Rafael Gómez “El Gallo” i el seu germà José Gómez “Gallito“. Tres mesos després, el 12 de juliol, el matador de toros gallec Alfonso Cela “Celita” es tancava davant sis toros de Pérez de la Concha.

Onze corregudes de toros i nou novellades es van celebrar a la coqueta plaça del Sport. L’última va tenir lloc el 6 de setembre de 1915 a un cartell que van formar Ballesteros, Malla II, Zarco i Torquito II.

Aquella plaça, la del Sport, s’havia quedat petita. Per això, tot just dos anys després de la seva inauguració, es decidia ampliar per poder atendre la gran demanda de públic que a principis de segle passat ja comptava la ciutat de Barcelona. La plaça del Sport es reconvertia a l’actual Monumental, passant de 8.000 espectadors a més de 20.000.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.