La temporada dels nostres: Jesús Fernández

Fàcil serà coincidir en que la temporada de Jesús Fernández va ser tan extremadament curta com possiblement vital pel propi torero. El 2015 quedarà marcat per ser l’any en què Catalunya va comptar amb un nou torero a l’escalafó superior.

Tan sols una actuació. Jesús Fernández va vestir el vestit de torejar el 12 de juliol per doctorar-se en tauromàquia a Las Navas del Marqués (Àvila). De grana i or, el seu padrí César Jiménez li va cedir al de Sant Boi de Llobregat, en presència de Manuel Escribano, el toro Lumbrita, de pèl castany, marcat amb el número 11 i de 545 quilos, de la ramaderia de Sánchez Urbina, ferro que va lluir tota la correguda. Li va tallar les dues orelles, el mateix resultat que va obtenir en l’últim de la tarda (http://www.vadebraus.com/important-triomf-de-jesus-fernandez-en-la-seva-alternativa/).

Les quatre orelles, al costat de la bona impressió que va deixar en la tarda més important de la seva carrera, van haver de servir per agafar un aire més que necessari per al propi torero. Del que no hi ha dubte és que Jesús Fernández (després de set anys com a noveller amb picadors i set tardes a Las Ventas) augmenta les llistes de matadors de toros catalans. Per tant, un nou punt de partida per al català.

 

Quatre preguntes a Jesús Fernández

 

  • Posa un títol a la temporada 2015.

Il.lusionant alternativa.

  • Desprès del triomf a la alternativa, com et planteges el teu futur profesional?

La meva intenció i prioritat és confirmar a Madrid. És difícil perquè t’exigeixen haver torejat o triomfat en algun lloc i la meva situació és més complicada perquè sense Barcelona, sense plaça, em resulta més difícil torejar. Encara que visqui a Valladolid, ni sóc ni em consideren d’aquí, com és normal, i tampoc m’obren lloc a les seves places. Per això penso a Madrid perquè m’obrin una porta.

  • Què ha de passar perquè es pugui veure a Jesús Fernández en una plaça de toros l’any vinent?

Que m’escoltessin en places on crec que puc estar i que vaig a contactar, com Céret i Orthez, on vaig ser triomfador com a noveller, i que ells valorin la meva contractació. I per descomptat Madrid, confirmar en Las Ventas. Espero que el meu pas de noveller per allí, sense haver triomfat, em serveixi perquè en aquest cas l’empresa i Matilla considerin anunciar-me. Crec que m’haurien de donar aquesta oportunitat, no parlo ni de San Isidro ni un cartell de relumbrón, però al llarg de la temporada sí.

  • Dintre d’un any, parlarem de…

Que la confirmació va ser un èxit, amb el suficient triomf perquè l’any que ve per aquestes dates segueixi al 100% pensant en la temporada, amb un mínim de deu corregudes de toros i amb la possibilitat de seguir obrint portes a França i a Espanya.Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.