Raúl Felices viatja per la història taurina de la ciutat comtal

Raúl Felices, banderiller i autor de l’obra Catalunya Taurina, va protagonitzar la 5 ª Conferència del cicle de la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya. Presentat pel Doctor Enrique Sierra, Felices va fer un recorregut per la tauromàquia a través de Un Viaje por la historia del toreo en Barcelona. L’acte va ser moderat per Luis María Gibert.

Amb el suport d’imatges de la història taurina de la ciutat comtal, Felices va fer un repàs de dates històriques, places de toros, toreros i anècdotes, fins arribar fins a la nostra situació actual. Es va poder comprovar la importància que sempre van tenir les corrides de toros en les seves tres places de toros d’obra (El Torín, Las Arenas i la del Sport, reconvertida dos anys després de la seva inauguració a la Monumental).

Va destacar, també, que la Monumental sempre va ser plaça de toreros importants on parelles tan mítiques com Joselito i Belmonte, Manolete i Arruza o Bernadó i Chamaco (les dues últimes ideades pel gran don Pedro), van fer de Barcelona la capital del toreig. No podia faltar la barreja amb altres arts, com reflectia la figura de Mario Cabré, “capaç de torejar tan bé a la verònica i per la nit interpretar el Tenorio al Paral · lel“.

Toros que es van escapar als carrers de Barcelona, la crema de convents com a pretext a una mala tarda de toros, la primera vegada que la música va acompanyar una faena de muleta, l’empresari més enginyós de la història … Moltíssimes anècdotes en tot just una hora, que de la mà de Raúl Felices van ser ofertes a uns aficionats que van omplir la sala de la Federació.

Va tancar l’acte el doctor Sierra, titular dels serveis mèdics de la Monumental, ressaltant i enaltint els grans cirurgians que sempre van haver a Barcelona, acabant pel penúltim, el doctor Olsina, a qui va reconèixer el seu mestre en aquest tipus de cirurgia i del qual va poder aprendre una especialitat “que estranyament no es pot estudiar en cap universitat“, afirmava el doctor Sierra.

El proper divendres continuaran les conferències en la Federació. En aquesta ocasió, i davant la baixa causada per Salvador Boix, acudirà l’escriptor, antropòleg i catedràtic, membre de l’Observatori de les Cultures Taurines de França, François Zumbiehl, un dels artífexs de l’importantíssim fet d’aconseguir que la festa dels toros hagi estat declarada Patrimoni Cultural a França.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.