Abel Robles parla de toros als més joves al seu antic institut

Abel Robles, noveller sense picadors d’Olot (Girona), va aconseguir la setmana passada un fet que en aquestes circumstàncies es podria considerar d’insòlit : parlar de toros a l’institut on ell havia estudiat. En dues conferències, el jove torero va acostar el toro brau a alumnes de l’IES Bosc de la Coma, que van despertar l’interès i la curiositat dels assistents. El primer escull estava salvat : “Els professors ho van acceptar bé i a més em respecten el faltar a classe per anar al camp, em donen facilitats per poder fer els exàmens“.

Robles és estudiant d’Administració i Finances i la idea d’apropar el toro brau als més joves va sorgir “amb motiu d’una assignatura que tinc, havia de fer una conferència del tema que jo volgués. Llavors jo vaig triar el TORO BRAVO EN EL CAMPO. La meva sorpresa va ser quan en acabar vaig rebre una gran ovació (creia que escoltaria xiulets) i em van fer infinitat de preguntes els alumnes. Va agradar moltíssim“. I després d’aquesta primera presa de contacte va arribar la segona a la setmana següent, ja que “els alumnes em demanaven quan tornaria a parlar del toro, m’esperaven amb moltes ganes. Em van atorgar una aula fora d’horari escolar i es va tornar a omplir de forma voluntària . Després de veure com s’omplia l’aula, la meva satisfacció va ser enorme . Aquesta vegada vaig parlar del TORO DE LÍDIA ( morfologies )“.

Robles, envoltat d’alumnes en la segona conferència.

Pel noveller, aquestes iniciatives taurines han resultat una experiència molt positiva on destaca “la sensació de satisfacció en resoldre infinitat de preguntes, dubtes i acostar el toro a persones que desconeixen per complet la tauromàquia. Estic segur que aquestes persones, quan tinguin oportunitat d’anar a una correguda de bous, pagaran la seva entrada i aniran a veure-la. Crec que és suficient per sentir-me satisfet “.

Quant als seus projectes pel que fa a la seva temporada, Abel Robles confirma que el seu debut amb picadors és imminent : “La data serà el proper 19 d’abril , dissabte sant, en la Puebla de Alcocer (Badajoz) i davant novells de Carriquiri“. Una data important per a aquest noveller, que assegura que entrena i es prepara “com si comptés amb cinquanta contractes en totes les fires. No tinc més plans de futur que poder debutar i tallar les orelles per començar a navegar“.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.