El llibre de March torna a unir la cultura i el toreig

El llibre de Paco MarchCrónicas de un adiós. O no ‘, d’Edicions Bellaterra, va ser presentat ahir a la llibreria Laie de Barcelona. Davant una sala plena d’aficionats, March va estar acompanyat pel biòleg Jaume Josa i pel periodista del diari La Vanguardia, Albet Gimeno.

Josa va destacar el sentiment amb què estan escrits els textos, assegurant que és un llibre de capçalera “per tenir a la tauleta de nit i llegir un fragment abans de dormir“. Per la seva banda, Gimeno, company de l’autor, va confessar com és de difícil ser periodista i taurí a Catalunya. A més, ha assegurat que “amb la prohibició, no només s’acabarien les corrides de toros, sinó també una forma d’escriure molt important, que deixaria el periodisme com una taula sense una de les seves potes“.

Va finalitzar l’acte el propi March, que va argumentar la prohibició com una maniobra política “d’uns tipus inquisidors, convertits en autèntics Torquemada en democràcia“. També va recalcar l’esperança en revocar la prohibició que entrarà en vigor l’1 de gener del 2012. March també va arribar a plantejar que “possiblement, aquest espai de llibertat en el que avui estem, d’aquí a uns mesos es podria arribar a prohibir un esdeveniment d’aquest tipus, ja que són sabedors que els llibres són part de la cultura, sent un autèntic perill per els polítics que ens governen “.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la política de privacidad y los términos de servicio de Google.